sdílet
náhled receptu
tisknout
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
záložka
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
ohodnotit recept
dyne-recept

Dýně na kari

Ingredience

1 kg dýně hokaido
1 zelená paprika
2 červené papriky
180 g fazolek
2 cibule
1 lžíce oleje
1 plechovka kokosového mléka
80 g oloupaných (pražených) arašídů
2 lžíce kari koření
1 lžíce skořice
½ lžičky chilli
1 a ½ lžičky soli

Instrukce

1
Cibuli nakrájejte najemno a nejlépe v pánvi wok poduste v troše vody do měkka. Přidejte lžíci oleje a jemně pečte do zlatova.
2
Přidejte nakrájené papriky a fazolky. Chvíli restujte a míchejte.
3
Poté přidejte sůl a koření a ještě 2 minuty míchejte. Přilijte kokosové mléko, přiklopte poklicí a nechte přijít k varu.
4
Dýni si předem rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostičky. Můžete nechat větší kusy. Slupku z dýně neloupejte.
5
Nyní do pánve přidejte i dýni, promíchejte a nechte pod poklicí na mírném plamenu dojít, až změkne všechna zelenina. Ale pozor, nerozvařit. Dýně směs krásně zahustí.
6
Nakonec vmíchejte arašídy, případně dosolte či přidejte kari dle chuti. Podávejte s rýží, nejlépe jasmínovou či basmati.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Magazín Zdravého koše
Close Cookmode