sdílet
náhled receptu
tisknout
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
záložka
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
ohodnotit recept
fazolky-recept

Dušené fazolky s tymiánem a ořechy

Ingredience

500 g fazolových lusků
lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1 cibule
1 snítka tymiánu
200 ml zakysané rostlinné smetany
svazek bylinek
hrst vlašských ořechů

Instrukce

1
Fazolové lusky očistěte, omyjte a nechte okapat.
2
V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte nakrájenou cibuli a plátky česneku a osmahněte.
3
Přidejte lusky, ještě chvíli opékejte a přidejte spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, osolte, opepřete, přidejte tymián a duste ve vlastní šťávě pod poklicí do měkka.
4
Do zakysané smetany vmíchejte bylinky a podle chuti osolte.
5
Překrájené ořechy opražte nasucho na pánvi.
6
Lusky při podávání doplňte bylinkovou smetanou a posypte opraženými ořechy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Magazín Zdravého koše
Close Cookmode