sdílet
náhled receptu
tisknout
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
záložka
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
ohodnotit recept
kapusta-recept

Detoxikační salát s kapustou a zelím

Tento zdravý salát obsahuje spoustu důležitých živin. Kapusta a brokolice obsahují vitaminy A, C, B6, také vápník a železo. Červené zelí je plné antioxidantů a vitaminu C, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a může také pomoci snížit riziko vzniku některých druhů rakoviny. Mrkev má dostatek vitaminu A, živiny nutné pro udržení dobrého zraku. Avokádo, vlašské ořechy a sezamová semínka jsou skvělým zdrojem zdravých poly- a mono-nenasycených tuků.

Ingredience

Zálivka:
  • 1/3 hrnku oleje
  • hrnku čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • lžíce soli
  • pepř podle chuti
Salát:
  • 2 hrnky kapusty nakrájené na tenké plátky
  • 2 hrnky červeného zelí na plátky
  • 2 hrnky nakrájené brokolice
  • 2 velké mrkve
  • 1 červená paprika
  • 2 avokáda
  • hrnku čerstvé petrželky
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 lžíce sezamových semínek

Instrukce

1
Smíchejte všechny ingredience na dresink a rozmixujte je dohladka. Poté nandejte nakrájenou kapustu, zelí, brokolici, papriku a mrkev do velké servírovací mísy a přelijte zálivkou.
2
Dobře promíchejte, přidejte petrželku, rozmačkané avokádo, sezamová semínka, ořechy a znovu promíchejte. Podávejte jako předkrm nebo přílohu k vašemu oblíbenému jídlu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Magazín Zdravého koše
Close Cookmode