sdílet
náhled receptu
tisknout
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
záložka
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
ohodnotit recept
brokolice-recept

Brokolicový chléb s quinoou a salátem z hnědé rýže

Brokolice má dlouhou sezónu, která začíná v květnu a trvá až do listopadu, proto je velmi jednoduché ji zařadit do detoxikační kuchyně. Zkoušejte nové recepty s touto skvělou zeleninou, například brokolicový chléb si určitě zamilujete. Je jednoduchý a překvapivě chutný, především když je smícháte s lahodnou quinoou, hnědou rýží, avokádem a granátovým jablkem.

Ingredience

Brokolicový chléb:
  • 1 brokolice
  • 4 vejce
  • 100g mletých mandlí
  • sůl
  • pepř
Salát
  • 100g quinoy
  • 100 g hnědé rýže
  • 1 jablko
  • ½ okurky
  • 1 avokádo
  • 1 jarní cibulka
  • hrst dýňových semínek
  • hrst slunečnicových semen
  • 100g semen granátového jablka
  • 50 ml řepkového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • koriandr na ozdobu

Instrukce

1
Brokolicový chléb Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech (asi 24 x 18 cm) pečicím papírem. Brokolici nakrájejte na malé kousky a rozmixujte v kuchyňském robotu, dokud nemá konzistenci kuskusu. Budete potřebovat 4 šálky takto připravené brokolice, dejte je do mísy, přidejte vejce, mleté mandle, sůl a pepř. Nalijte směs na plech tak, aby byla asi 1 cm silná. Pečte asi 20 až 25 minut, dokud není lehce zlatá a propečená. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Nařežte na 6 kusů. Brokolicový chléb je nejlepší čerstvý, ale ve vzduchotěsné nádobě vydrží v lednici až 3 dny.
2
Salát Hnědou rýži dejte na pánev a zalijte 3x takovým množstvím vody. Přiveďte k varu, přidejte špetku soli a vařte 10 minut. Přidejte quinou a vařte dalších 7 až 10 minut, dokud není vařená i quinoa. Přelijte přes síto a nechte okapat a vychladnout. Z jablka odstraňte jádřinec a nakrájejte ho na malé kostičky i se slupkou, která je hodně výživná. Přidejte do mísy ke quinoe a rýži. Také okurku nakrájejte a přidejte ke směsi. Z avokáda vydlabejte dužinu a rozmačkejte a spolu s pokrájenou jarní cibulkou jej také přidejte do mísy. Na malé pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm dýňová a slunečnicová semínka, dokud nejsou nazlátlá. Potom je smíchejte s olejem, citronem, solí a pepřem, dobře promíchejte a zalijte salát. Brokolicový chléb servírujte se salátem a s nasekaným koriandrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Magazín Zdravého koše
Close Cookmode