sdílet
náhled receptu
tisknout
You must be logged in to bookmark
Log In / Sign Up
záložka
You must be logged in to rate
Log In / Sign Up
ohodnotit recept
palacinky-recept

Bezlepkové palačinky

Ingredience

1 šálek bezlepkové rýžové mouky
3 lžíce tapiokové mouky
1/3 šálku bramborového škrobu
4 lžíce sušeného podmáslí v prášku
1 balení náhražky cukru
1 a ½ lžička prášku na pečení
½ lžičky sody na pečení
2 vejce
3 lžíce oleje (nejlépe řepkového, ale necháme to na vás)42 šálky vody

Instrukce

1
Do větší misky nasypejte rýžovou mouku, tapiokovou mouku, bramborový škrob, suché podmáslí, „cukr“, prášek do pečiva a sodu na pečení, prostě všechno sypké, co je na seznamu.
2
Jakmile smícháte prášky, přidejte vejce, olej a vodu. Prohánějte všechno metličkou, dokud ze směsi nebude jednotná tekutina. Neděste se, že jde o tekutinu, a ne o hustější těsto. Tak je to v pořádku.
3
Rozpalte na pánvi trochu oleje a nalijte doprostřed jednu menší naběračku (nebo polovinu velké naběračky) doprostřed.
4
Kontrolujte palačinku zespod, jak bude správně zlatavá, otočte. Pak naplňte čímkoliv, co máte rádi, zatočte, a pokračujte. Jak prosté!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Magazín Zdravého koše
Close Cookmode