Právě prohlížíte Veganské

spagety

Špagety s cizrnou, mandlemi a chilli

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi minutu. Přidejte vývar, chilli, ¾ lžičky soli a přiveďte k varu. Vložte těstoviny a za občasného míchání vařte asi 6 minut, dokud se skoro celý vývar neabsorbuje a těstoviny nebudou al dente. Poté vmíchejte cizrnu a petrželku. Rozdělte do servírovacích a podávejte s mandlemi.

goji

Veganské proteinové tyčinky

Banán vidličkou rozmačkejte a smíchejte ve velké misce se sirupem, máslem a vanilkou. Pak postupně přidejte další přísady. Vypracujte těsto, to rozválejte na pečicím papíru a položte na plech. Poté dejte do mrazáku na 3 až 4 hodiny, aby těsto ztuhlo. Nakrájejte na tyčinky, každou zabalte do potravinové fólie a uložte znovu do mrazáku na několik hodin.

zluty-hrach

Žlutý hrách s rýží / Matar dal kiždí

Kiždí je jednoduché indické jídlo, které se obejde i bez mnoha druhů koření. Nejjednodušší varianta obsahuje pouze římský kmín, kurkumu a chilli. Některé varianty přidávají i kari a garam masalu, ale není to vůbec nutné. Výsledný pokrm má krémovou konzistenci a podává se obvykle s jogurtem.

dyne-recept

Dýně na kari

Cibuli nakrájejte najemno a nejlépe v pánvi wok poduste v troše vody do měkka. Přidejte lžíci oleje a jemně pečte do zlatova. Přidejte nakrájené papriky a fazolky. Chvíli restujte a míchejte.

fazolky-recept

Dušené fazolky s tymiánem a ořechy

Fazolové lusky očistěte, omyjte a nechte okapat. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřejte olej, vsypte nakrájenou cibuli a plátky česneku a osmahněte. Přidejte lusky, ještě chvíli opékejte a přidejte spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, osolte, opepřete, přidejte tymián a duste ve vlastní šťávě pod poklicí do měkka.

Magazín Zdravého koše
Close Cookmode